2024-04-15

«Цифрове Євробачення»: проєкт створення інноваційного цифрового хабу Центральної України вийшов до фіналу нацвідбору

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» разом з партнерами вийшов до фіналу національного відбору для участі у конкурсі Європейської комісії у рамках програми «Цифрова Європа» зі спільним проєктом створення інноваційного цифрового хабу в Україні – Central Ukrainian EDIH.

«Цифрове Євробачення»: проєкт створення інноваційного цифрового хабу Центральної України вийшов до фіналу нацвідбору

Заявка на створення Central Ukrainian EDIH, розроблена Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у співпраці з університетом-партнером – Національним технічним університетом «Дніпровська політехніка» спільно з Інститутом фізики Національної академії наук України, Українською торгово-промисловою палатою, Українським кластером автомобільної та мобільної індустрії та Dnipro IT-Community, відібрана до фіналу національного відбору для участі у конкурсі Європейської комісії на створення інноваційного цифрового хабу в Україні – Central Ukrainian EDIH.

У складі конкурсної комісії заявку оцінювали представники Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту, а також міжнародні експерти, відібравши до фіналу 15 з 60 заявок.

Проєкт віртуального центру цифрових інновацій Central Ukrainian EDIH – це майбутнє інноваційного розвитку для центральної України, центр присвячений інноваціям, енергоефективності та цифровій трансформації, спрямований на підтримку стійких та промислових регіонів, надання цифрових сервісів на базі хмарного кластеру.

Варто відзначити, що відбір до фіналу проводився за кількома ключовими критеріями, включаючи відповідність цілям програми «Цифрова Європа», а також національним або регіональним цифровим цілям, план та спроможність реалізації запланованих активностей, очікувані результати та потенційний довгостроковий ефект, конкурентоспроможність проєкту для місцевої екосистеми інновацій та підприємництва.

Учасники фіналу готуються до наступного етапу конкурсу, де представлять власні проєкти перед міжнародною комісією.

Наприкінці літа 2024 року буде оголошено переможців, які отримають можливість приєднатися до мережі Європейських цифрових інноваційних хабів (EDIH) та грант на впровадження своїх проєктів.

Таким чином, Полтавська політехніка та її партнери мають унікальну можливість зробити важливий внесок у розвиток цифрової трансформації та інновацій у центральному регіоні України.

Нагадаємо, політехніка стала партнером проєкту з цифровізації освітніх програм «Україна цифрова: забезпечення академічної успішності в часи кризи», відкрила п’ять нових освітніх програм.

Нещодавно представниці політехніки взяли участь у презентації програм міжрегіонального співробітництва ЄС Interreg Europe та URBACT, голова представництва ООН Жінки в Україні Сабін Фрейзер Гюнеш прочитала відкриту лекцію для спільноти політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»